Loading...

Optimum Green™

”Samen brengen we sustainability in een stroomversnelling.”

Je kunt er niet meer omheen. Jouw bedrijf moet milieuvriendelijker verpakken. Profiteer van ons passende advies en ontdek op welke wijze ons Optimum Green portfolio jouw verduurzamingsslag versnelt. 

Optimum Green

Duurzaam verpakken met Optimum Group™

Ontdek de toekomst van duurzame verpakkingen!

Maak een verantwoorde verpakkingskeuze uit onze Optimum Green portfolio, een uitgebreid en divers portfolio aan duurzame labelmaterialen van de beste leveranciers in de branche. Al onze inspanningen zijn gericht op het verminderen en recyclen van afval en het bevorderen van de circulaire economie.

Alle producten voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden. Al onze leveranciers hanteren concrete, meetbare criteria om ervoor te zorgen dat deze producten voldoen aan de bovengenoemde normen. Dit maakt het voor onze klanten gemakkelijker om er zeker van te zijn dat ze de beste producten kiezen die beschikbaar zijn en draag bij aan een duurzame verpakkingswereld.

Ga verder dan fossielen door labelmaterialen te kiezen die gemaakt zijn van gecontroleerde duurzame en hernieuwbare bronnen.

FSC-Labels

De druk op het gebruik van nieuwe grondstoffen verminderen door over te schakelen op etiketteringsmaterialen die gerecycleerde materialen bevatten.

Etiketten van gerecyled materiaal

Verlaag uw impact op het milieu en verminder de druk op natuurlijke hulpbronnen door etiketmaterialen te gebruiken die optimaal gebruik maken van hulpbronnen.

Dunnere etiketten

Circulaire economie bevorderen door etiketteringsmaterialen te kiezen die recycleerbaarheid ondersteunen en recycleerbare verpakkingen mogelijk maken, of hergebruik mogelijk maken.

Afwasbare etiketten

Prioriteit geven aan duurzaamheid door labelmaterialen te kiezen die afvalvermindering en het gebruik van gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen ondersteunen om een circulaire economie te ondersteunen.

composteerbare etiketten

Bespaar grondstoffen door te kiezen voor linerless labels die het afval tot een minimum beperken en de kosten in verband met afvalverwijdering en storten verminderen door de schutlaag te elimineren.

Linerless etiketten

Design for recycling

Vandaag voor morgen

Als experts op het gebied van duurzaamheid, helpen we je graag bij het vinden van de juiste combinatie van labels en verpakkingen die voldoen aan de hoogste recyclingnormen. Ons team staat klaar om je te begeleiden en te adviseren over hoe je jouw productverpakkingen kunt optimaliseren voor een circulaire economie. Samen streven we naar een wereld waarin recycling een naadloos onderdeel is van het verpakkingsproces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies en ontdek hoe we samen een positieve impact kunnen maken op de planeet.

Vraag advies op!

Maak een groene omslag

met onze Optimum Green producten

Met onze producten leveren we een blijvende bijdrage aan duurzaam ondernemen. Ontdek ons groeiende assortiment aan duurzame verpakkings- en etiketoplossingen. Met de producten uit ons Optimum Green portfolio vind je altijd een oplossing die past bij jouw MVO-beleid. Samen werken we structureel en sustainable aan een duurzame toekomst. 

onze producten

Ontdek wat bij jouw

product past

Ons brede productenportfolio is divers. Profiteer van onze unieke banderollen en haal voordeel uit onze dunnere blanco etiketten die nog breder inzetbaar zijn. Wat je ook verpakt, van cosmetica tot versproducten, wij hebben de juiste duurzame oplossingen die voldoen aan alle richtlijnen. Onze specialisten adviseren je van product tot design en delen hun expertise over de inpassing in onze productielijn. Samen kijken we welke duurzaamheidsslag bij jou past.

advies op maat

Vind samen met ons

de duurzame oplossing

Optimum Group vindt en ontwikkelt dagelijks duurzame oplossigen voor de verpakkingsindustrie met een breed assortiment aan zelfklevende etiketten, linerless etiketten, bedrukte banderollen, aanlijmetiketten, booklet- en meerlaagse etiketten, security etiketten, shrink sleeves, tapes en foliën. Met onze expertise op het gebied van ontwerp en ontwikkeling, supply chain management en een efficiënte verwerking in de productieomgeving kunnen wij onze klanten zo optimaal mogelijk bedienen.

 

onze producten

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.