Loading...

Verduurzaming

Duurzaam drukwerk wordt steeds vaker verplicht vanuit afnemers. De glazen pot bijvoorbeeld willen ze hergebruiken, maar het etiket komt er niet af. Optimum Group™ drukt duurzaam en gebruikt groene materialen voor iedere branche. Bijvoorbeeld in de vorm van materiaalreductie en Afwasbare etiketten.

Duurzaam drukken en groene materialen

Meer etiketten drukken, minder rolwissels of Linerless materialen. Met milieuvriendelijke inkt en dunnere basismaterialen kenmerken we onze duurzame etiketten. Stap zelf over en profiteer van meer etiketten op een rol, minder rolwissels en een kwart minder afval. Optimum Group™ helpt bij verduurzamen in ieder segment.

Is het niet de duurzame marktvraag die u in beweging brengt, maar een specifieke klantaanvraag? Wij denken graag met u mee. Denk aan Shrink sleeves met afritsbare perforatie voor recycling. Of aan een etiket met afwasbare lijm voor hergebruik van het product. We brainstormen en testen tot de beste verpakkingsoplossing voor uw product is gevonden.

brainstorm met ons

Wordt u geconfronteerd met duurzaamheidseisen binnen uw segment? Wij voeren de techniek daarvoor al maanden of zelfs jaren uit. Zo drukken we al vijf jaar Linerless Labels op aanvraag, zoals groene labels van het merk Ravenwood. Het systeem is onder andere geschikt voor skin packs: de verpakking zit als een soort tweede huid om het product en er is minder verpakkingsmateriaal nodig.

Linerless Labels

Duurzaam drukken betekent minder ruimte opeisen. Minder overtollig verpakkingsmateriaal scheelt niet alleen afval, maar ook opslagruimte en transportkosten.

meer over onze supplytechniek

Duurzaamheid is belangrijk voor Optimum Group. In lijn met deze duurzaamheidsgedachte en ons MVO-beleid is het Optimum Group Liner Recycling Programma ontstaan, genaamd Greenliner. We willen onze klanten graag helpen met het recyclen van het backingmateriaal van de etiketten die wij leveren. 

contact ons voor deelname

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.

Offerte aanvragen Hoe kunnen wij u helpen?