Loading...

Verduurzaming

Duurzaam drukwerk wordt steeds vaker verplicht vanuit afnemers. De glazen pot bijvoorbeeld willen ze hergebruiken, maar het etiket komt er niet af. Optimum Group™ drukt duurzaam en gebruikt groene materialen voor iedere branche. Bijvoorbeeld in de vorm van materiaalreductie en Afwasbare etiketten.

Duurzaam drukken en groene materialen

Meer etiketten drukken, minder rolwissels of Linerless materialen. Met milieuvriendelijke inkt en dunnere basismaterialen kenmerken we onze duurzame etiketten. Stap zelf over en profiteer van meer etiketten op een rol, minder rolwissels en een kwart minder afval. Optimum Group™ helpt bij verduurzamen in ieder segment.

Is het niet de duurzame marktvraag die u in beweging brengt, maar een specifieke klantaanvraag? Wij denken graag met u mee. Denk aan Shrink sleeves met afritsbare perforatie voor recycling. Of aan een etiket met afwasbare lijm voor hergebruik van het product. We brainstormen en testen tot de beste verpakkingsoplossing voor uw product is gevonden.

brainstorm met ons

Wordt u geconfronteerd met duurzaamheidseisen binnen uw segment? Wij voeren de techniek daarvoor al maanden of zelfs jaren uit. Zo drukken we al vijf jaar Linerless Labels op aanvraag, zoals groene labels van het merk Ravenwood. Het systeem is onder andere geschikt voor skin packs: de verpakking zit als een soort tweede huid om het product en er is minder verpakkingsmateriaal nodig.

Linerless Labels

Duurzaam drukken betekent minder ruimte opeisen. Minder overtollig verpakkingsmateriaal scheelt niet alleen afval, maar ook opslagruimte en transportkosten.

meer over onze supplytechniek

Duurzaamheid is belangrijk voor Optimum Group. In lijn met deze duurzaamheidsgedachte en ons MVO-beleid is het Optimum Group Liner Recycling Programma ontstaan, genaamd Greenliner. We willen onze klanten graag helpen met het recyclen van het backingmateriaal van de etiketten die wij leveren. 

Greenliner

Je kunt er niet meer omheen. Jouw bedrijf moet milieuvriendelijker verpakken. Profiteer van ons passende advies en ontdek op welke wijze ons Optimum Green portfolio jouw verduurzamingsslag versnelt. 

Optimum Green™

Bij Optimum Group staat duurzaamheid centraal, en we zijn trots om te delen dat we recentelijk het gewaardeerde EcoVadis-certificaat hebben behaald, met met alle drukkerijen in de BeNeLux. Dit certificaat benadrukt ons voortdurende streven naar duurzame bedrijfspraktijken en onderstreept het belang dat wij hechten aan milieuvriendelijke initiatieven.

Duurzaamheid is niet alleen een doel voor ons, maar ook een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. Wij geloven in het nemen van verantwoordelijkheid voor onze ecologische impact en streven ernaar om zowel binnen onze organisatie als in de producten en diensten die wij aanbieden, een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Ecovadis Platinum

Maak een groene omslag

met onze Optimum Green producten

Met onze producten leveren we een blijvende bijdrage aan duurzaam ondernemen. Ontdek ons groeiende assortiment aan duurzame verpakkings- en etiketoplossingen. Met de producten uit ons Optimum Green portfolio vind je altijd een oplossing die past bij jouw MVO-beleid. Samen werken we structureel en sustainable aan een duurzame toekomst. 

onze producten

Van roepende in de woestijn

naar innovatieleider

Ontdek onze plannen, laat je inspireren en werk samen met ons aan een betere wereld. In al onze beslissingen zoeken we de balans tussen people, planet en profit en lopen wij voorop in de mars voor een beter klimaat.

werk met ons samen

Focus op planet,

people en profit

Al jaren lopen we voorop in de markt met ons MVO-beleid en de ontwikkelingen van duurzame producten. Samen met jou zorgen we dat sustainability in een stroomversnelling terecht komt. Onze maatschappelijke betrokkenheid tonen we op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Lokaal sponsoren we goede doelen, zoals een sponsorloop voor de ziekte van Duchenne. Op nationaal vlak sponsoren we Staatsbosbeheer via Club Groeneveld, een netwerk voor vooruitstrevende leiders van grote organisaties.

over ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.